freeskiing nordnorge

– 3 uker i den beste tiden i nordnorge.

– Lofoten, Narvik og Stetind

– Skredkurs, toppturer og skiteknikk

Søker du urørt terreng, renner, traverser over egger – opp én veg, ned en annen – kanskje en rappell med ski på beina. Nordnorge er en fantastisk lekegrind for skikjørere om vinteren.

Vi tar sikte på å lage det optimale kurset for deg som seriøst vil lære om snø og snøforhold, veivalg, skiteknikk, skibestigning, skibasert klatring, rappeller, bruk av stegjern og isøks. Kurset er delvis yrkesorientert og vil være en solid plattform for deg som satser på f.eks. en Skivegleder utdanning gjennom Nortind. Eller du kanskje bare vil kose deg på ski i tre uker.

Kurset legges opp med første uke i Lofoten, andre uke i Narvik området og siste uke tilbake i Lofoten. 17 dager på ski!

Lofoten trenger vel egentlig ikke noen nærmere presentasjon. Med flotte alpine topper, ville egger, små fiske landsbyer og et yrende liv på vinteren skapes det en perfekt ramme for helt spesielle skidager. Her bor vi på Klatreskolen sitt anlegg i Henningsvær. Verdens største og vakreste fiskevær.

Narvik som skidestinasjon behøver vel heller ikke presenteres nærmere. Narvik er Norges kandidat for VM på ski 2027. Det sier litt om anlegget der! Vi benytter oss av det for skiteknikk og som utgangspunkt for off-pist kjøring. Men Narvik og området rundt er mere enn det. Mulighetene for toppturer og laaange nedfarter er endeløse. Bare en kort biltur tar oss til Skjomen, Gratangen eller Frostisen. Eller hva med en topptur ved Stetind, og kanskje en skitur opp på Halls fortopp?

Påmelding


HENNINGSVÆR – HJERTET AV LOFOTEN

Klatrekaféen ligger ved kaikanten, midt i Henningsvær – her holder vi til.

Klatrekaféen er et samlingspunkt for både klatrere, turister og fiskere gjennom hele sesongen. Kaféen har en variert meny, god mat, svært trivelig stemming, kaldt øl og alle rettigheter.

Som kursdeltaker bor du enten på Storbrygga ved siden av Klatrekaféen eller i en av våre Rorbuer rett ved siden av.


Fant du ikke rette kurs?

Se på ett av disse…

Scroll to Top