Stetind

– Bestig Norges nasjonalfjell

Stetind er et fjell med mye fjellklatrehistorie. Første bestigningen ble foretatt i 1910 av Schjelderup, Bryn og Rubenson.  Ferdinand Schjelderups treffende beskrivelse av utsynet mot toppen fra Hall’s fortopp, forteller litt om hva som venter:

“Saa møtte videt endelig, Stedtindindtryk og var fort klar over, at fotografiet ikke hadde skrønt. Tinden stod der midt i mot os og ende tilveis med de 1400 meter høie svaene ned paa begge sider, dybt, dybt de nede, like i fjorden, glatslipte og brune. Og saa overlegen den saa ut i al sin frastøtende kraft!

Stetind er en lang og krevende tur i et område med vær som skifter raskt. Du trenger ikke å ha klatret før, men du må være fjellvant og ikke ha alt for mye høydeskrekk…

Påmelding


Hvorfor velges å dra på tur med nettopp oss?

Nordnorsk Klatreskole har drevet i Lofoten siden 1973. Vi har et solidt nettverk av guider og instruktører som tar deg trygt opp og ned.

Vi tar vår jobb på største alvor og har et gjennomprøvd kontrollsystem, slik at du som gjest kan føle deg trygg.

I dag er det mange aktører som tilbyr turer og det kan være vanskelig å vite hvem som er hva. De som jobber for oss har tilknytning til enten Norsk Fjellsportforum eller Norske Tindevegledere – NORTIND:


Eller kanskje et klatrekurs?

Se på ett av disse…

Scroll to Top